CRAIG CARDIFF – ALL THIS TIME RUNNING

Artiest info
Website
facebook

Label: True North Records

video

De 44-jarige Canadese folkzanger Craig Cardiff woont in Arnprior nabij Ottawa, Ontario en heeft al zestien albums in zijn discografie opgenomen, zowel live opgenomen platen als studioalbums. Zijn carrière begon als 21-jarige muzikant in 1997 en zijn optredens hebben zich sindsdien verspreid over Noord-Amerika en Europa. In Canada kon hij al die jaren rekenen op een trouw publiek dat hem enkele keren nomineerde voor awards als ‘Roots & Traditional Album Of The Year’ voor zijn album “Floods & Fires” in 2012 en de ‘Canadian Folk Music Award’ als zanger van het jaar.

Craig Cardiff kreeg zijn eerste gitaar toen hij 15 jaar was geworden en hij begon er al gauw mee op te treden in lokale clubs en pubs. Zijn allereerste soloalbum verscheen in 1997 en heette “Judy Garland (You’re Never Home)”. Die plaat werd in 2006 nog eens opnieuw uitgebracht en ging vooraf aan zijn bekendste werk “Goodnight (Go Home)” dat in 2007 op de platenmarkt kwam. Na zijn recentste albums “Novemberish (Songs From The Rain)” uit 2017 en het tribute-album “Upstream Fishing All The Words, He Is: Birthday Cards For Bob Dylan” uit 2018 hield Craig Cardiff zich gedurende een paar jaartjes gedeisd.

Het was een periode die hij in alle rust benutte om nieuwe songs te schrijven voor zijn nieuwste plaat “All This Time Running” die we nu in 2021 aan u mogen voorstellen. Eigenlijk bestaat dit album uit elf songs, maar voor zijn vele fans voegde hij er nog eens zes bonustracks aan toe, waarvan een qua taalgebruik ongekuiste versie van de albumtitelsong “All This Time Running” en een ‘big band’-versie van de song “Moon” die ook op de reguliere tracklijst van deze plaat staat.

Het album werd van een uitgebreide orkestratie voorzien door een twintigtal instrumentalisten op gitaren, banjo, mandoline, piano, drums, blazers en strijkers. Het resultaat van al dat werk is een uitstekende plaat met allemaal songs die door Craig Cardiff van tekst en muziek werden voorzien, met uitzondering van het enige gecoverde nummer “Don’t Give Up”, de song van Peter Gabriel en Kate Bush uit het album “So” van 1986.

Ter kennismaking met deze Canadese singer-songwriter bieden we u op de bijgaande video’s twee songs aan uit dit nieuwe album: eerst “Emm & May” en daarna “Yellowknife”, de eerste single uit deze plaat. Andere liedjes die hier gedurende de volgende weken nog wel eens vaker door de speakers mogen weerklinken zijn albumtiteltrack en single “All This Time Running”, het op ‘Counting Crows’ lijkende nummer “Decorated” en de naar werk van James Taylor neigende folksongs “The American”, “Greyhound, SK” en het meer uptempo gebrachte “Bryant Park”. Daarenboven willen we hier zeker nog een speciale vermelding besteden aan het heerlijk mooie nummer “Wrong Place, Wrong Time” en het al even leuke “Fire, Fire, Fire”. “All This Time Running” is alweer een nieuwe topplaat van Craig Cardiff met bovendien stuk voor stuk prachtige bonustracks!

(valsam)